Congres 2010

Van kakofonie naar symfonie,
De architect als componist in Zorg-ICT

 

Op donderdag 24 juni 2010 heeft voor de eerste keer een congres plaatsgevonden met als thema 'architectuur in de zorg'. Het congres werd goed bezocht.

Het congres had als doel om de meerwaarde van enterprise architectuur in de zorg te laten zien vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beoogde het congres te inspireren en tot nadenken aan te zetten over hoe nog beter een brug kan worden geslagen tussen architectuur en zorg.

In verschillende breakout sessies verzorgd door sprekers en moderators van HL7, IHE, NAF en Nictiz hebben de deelnemers concreet kunnen discussieren over de verschillende perspectieven en toepassingen van architectuur in de zorg.

Tijdens de dag was er verder ter illustratie en inspiratie een ‘posterevent’ georganiseerd, waar verschillende architectuurposters met betrekking tot de zorg waren te bezichtigen.  

Als afsluiting van de middag, was er aan de hand van enkele stellingen een plenaire discussie over 'architectuur in de zorg' en de toekomst hiervan. Het was een inspirerende dag met veel discussie en interactie.
Kortom: architectuur in de zorg leeft!

 

Impressie

Efficiëntie, kostenbesparing en kwaliteit in de zorg zijn alleen mogelijk door (gestandaardiseerde) koppeling van ict-systemen, waarbij samenwerking in de zorgketen een 'must' is.

Architectuur speelt hierbij een belangrijke rol. Maar wat is die rol eigenlijk? Velen associëren architectuur met 'iets technisch'. Maar architectuur is veel meer, namelijk een instrument om de veelheid van gezichtspunten en doelstellingen in de zorg met elkaar te verbinden en een eenheid te vormen: van kakofonie naar symfonie.

Lees hier het volledige verslag van Betty Rombouts.